Virussen en Homeopathische Profylaxe

Ieder geloof heeft zo zijn valse profeten en sukkelige gelovigen. Homeopathie is een geloof waar alleen maar op geld beluste pseudo-medici en hersenloze pseudo-patiënten een plekje hebben gevonden. Nee, dit is niet een bewust beledigende tekst om jullie te kwetsen, maar het is simpelweg de waarheid die jullie niet kunnen inzien.

Het is nog te aanvaarden dat mensen hun eigen vaak ingebeelde kwalen laten behandelen met superverdunde middeltjes, maar het wordt een groot probleem wanneer de omgeving in gevaar wordt gebracht. Dát is zeker het geval bij iets totaal onzinnigs als homeopathische profylaxe (hp) nu heel Nederland in de ban is van 'het coronavirus'. Het zou dus wel heel verwerpelijk zijn om daar misbruik van te maken, maar als het gebruikt kan worden om simpele zielen geld uit de zak te kloppen, zal het zeker niet nagelaten worden.
[www.martindemunck.nl]
Wat is homeopathische profylaxe (hp)? Homeopaten wauwelen zoiets als: ‘Het wetenschappelijk bewezen alternatief voor vaccinaties. Wilt U uw kind niet laten vaccineren dan is hp een methode die net zo’n goede bescherming geeft als vaccinatie en zonder de mogelijke schadelijke gevolgen voor uw kind. Homeopathische geneesmiddelen hebben een net zo’n hoge effectiviteit als een vaccin.’

Homeopathische profylaxe tegen virussen? Homeopaten denken dat met twee à drie suikerkorrels Arsenicum album 30C per dag het virus al buiten de deur te houden is. Ook het coronavirus? Jawel, zo claimen gewetenloze homeopaten en zeggen dat het in India werkt. Niet dus.
En uiteraard is de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) groot voorstander van homeopathische profylaxe. Let wel: 'kritisch prikken' is code voor 'antivax'.

Het zal de lezer niet verbazen dat de wetenschap aan deze volstrekte onzin geen enkele aandacht heeft besteed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten