Nanochips in Vaccins?

Sommige mensen willen kennelijk in complotten geloven. Hoe onwaarschijnlijker het complot, hoe meer mensen er in zullen geloven. Wat bezielt die mensen? Wat voor gedachten cirkelen rond in zo'n gekwelde geest? Wat duidelijk is, is dat het kritisch denkvermogen van dit soort mensen ernstig is aangetast.
Komen er nanochips in vaccins tegen het coronavirus te zitten? Jazeker, zo antwoorden de in allerhande complottheorien gelovende mensen. Waarom dan? Om de mensheid te decimeren, zo luidt dan het antwoord. Hier rest slechts meewarig hoofdschudden.

Waar kunnen we de bron van deze onzin ontdekken? Bill Gates, die samen met zijn ex-vrouw Melinda, miljarden inzet om allerlei infectieziektes te bestrijden, zei in 2019 dat 'we will have some digital certificates which would be used to show who'd recovered, been tested and ultimately who received a vaccine'. Klinkt logisch om in deze digitale tijd je vaccinaties digitaal op te slaan en niet meer met een stempeltje in je oranje vaccinatieboekje op te slaan. Maar vreemd genoeg, lezen complotters hier iets heel anders in. Geholpen door desinformatie uit Amerika, denken ze dat die informatie slechts verkregen kan worden door een nanochip in het menselijk lichaam in te brengen.
Hoe groot is die nanochip? Het gebruik van de prefix 'nano' geeft ons een goede indruk, want het betekent één miljardste deel van een meter. Dat is wel heel erg klein en op het oppervlak van die chip moet ook nog allerlei elektronica geplaatst worden. Die chip moet immers wel een vooraf bepaald effect hebben. Complotdenkers geloven dat die chip bedoeld is om sommige mensen te doden, zodat 'uitverkorenen' meer ruimte hebben. Vraagt niemand zich af hoe zo'n piepkleine chip dat voor elkaar kan krijgen? Waar haalt hij zijn energie vandaan? Er is geen ruimte voor een batterij. Een Radio-Frequency Identification (RFID) wellicht? Deze gebruikt electromagnetische velden om digitale informatie door te geven, maar heeft geen enkele effect op menselijke cellen.

Hoe koppelt die zogenaamde nanochip zich aan je lichaam of brein? Is het wellicht een nanoprobe? Het tijdperk, waarin we met de Borgs uit Star Trek te maken krijgen ligt nog ver voor ons, dus dat is toch echt een probleem.

De complotdenkers noemen zich 'wakker' en logisch nadenkende mensen 'slapen' volgens hun vertroebelde denkpatronen. Ze zijn in de minderheid, maar het is wel een luidruchtige minderheid. Het is in werkelijkheid een gevaarlijk groepje psychiatrische patiënten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten